Curacao Triathlon Association
Curašao
Triathlon
Association

Algemene Ledenvergadering | Statuten | Huishoudelijk regelement

  Curacao Triathlon Association

Curašao Triathlon Association

Triathlon in Curašao

Nadat er op Curašao al meer dan tien jaar geen triathlon was georganiseerd, werd er in 1999 door een groepje enthousiastelingen een eerste "Curašao Off Road Triathlon" georganiseerd.

Succes

Het bleek een groot succes en we besloten om door te gaan met dit evenement. Sindsdien is er, mede dankzij enthousiaste sponsors, onafgebroken 2x per jaar een Off Road Triathlon georganiseerd.

Vereniging ?

In de afgelopen jaren bleek steeds weer dat de belangstelling voor dit soort multi sport evenementen op Curašao groot is. Omdat een evenement dat slechts drijft op een paar enthousiastelingen op de lange termijn het gevaar loopt weer te verdwijnen leek het ons het beste om de continu´teit van de triathlon sport (en andere multi sport) te verzekeren door een vereniging op te richten. Wat ook een belangrijke rol speelde bij deze beslissing is dat we van veel mensen te horen kregen dat ze ook graag iets wilden doen om te helpen. Dat sluit heel mooi aan bij onze eigen ervaring, namelijk dat het erg veel voldoening geeft om dergelijke evenementen zo perfect mogelijk te organiseren en vooral om dat te doen samen met een aantal mensen waarin je vertrouwen hebt en waarmee je het goed kunt vinden.
Leden krijgen korting op de inschrijving of kunnen gratis meedoen, zoals bij de run bike run.

Oprichting CTA

Op 24 maart 2002 is op het strand van Boca Sint Michiel op feestelijke wijze de Curašao Triathlon Association officieel opgericht door Notaris Kleinmoedig.

Een van de belangrijke punten na de oprichting was, wat hebben we de leden te bieden? Wij waren van mening dat we eerst met een duidelijk programma moesten komen en een organisatie op moesten zetten voordat we aan konden kloppen bij jullie met de vraag of je lid wil worden en contributie wil gaan betalen.

Wil je Actief zijn binnen de vereniging?

Graag, de vereniging is niets anders dan een groep enthousiaste mensen zoals jij die bereid zijn tijd en energie te steken in de triathlon. Dat betekend dat we altijd blij zijn met versterking van het team. Neem contact op met een van de bestuursleden en laat weten waar je interesses liggen.

Materiaal

We hebben inmiddels een container (in het CTA geel geschilderd) en een onderstel (oplegger), zodat we een soort rijdend clubhuis hebben. Verder hebben we de bekende fietsenrekken laten maken en zijn we bezig om iedere wedstrijd meer eigen materiaal aan het aanschaffen (grotendeels door sponsering) om zo veel mogelijk self supporting te kunnen opereren.

Nationale & Internationale Contacten

Verder hebben we inmiddels goede contacten met de Nederlandse en Belgische triathlon bonden. Beide zijn ze november 2002 op Curašao geweest met hun WK teams voor een trainings en acclimatiseringsstage als voorbereiding op de WK in Cancun, Mexico. We zijn lid geworden van de Curacaose Sport federatie en de Netherlands Antilles Triathlon Assoiation en hierdoor van het NAOC (Nederlands Antilliaans Olymisch Committee). Beide maken het mogelijk om sporters uit te sturen naar regionale wedstrijden zoals het antilliaans kampioenschap op Sint Maarten, de Pan American Games, de Odesur of de Central American and Carribean games. In 2002 hebben we drie triathleten kunnen uitzenden naar St. Maarten op kosten van het NAOC. Ook hebben we een nieuwe wedstrijd kalender samengesteld die veel meer verschillende activiteiten bevat.

Als CTA lid kun je gratis deelnemen aan de CTA wedstrijden.

Sponsors & Vrijwilligers

Evenementen organiseren kost niet alleen geld maar ook veel man/vrouw kracht. Vaak kunnen deze evenementen niet volledig bekostigd worden uit de opbrengsten van contributies van leden en inschrijfgelden van de wedstrijden. Dankzij de geweldige inzet van de vele vrijwilligers verlopen de evenementen steeds beter. En zonder de financiele steun van de diverse sponsors zouden deze evenementen er niet geweest zijn.

 FRIA Curacao

Rent a triathlon bike at Dasia Curašao